Traditionen

(översatt från www.munay-ki.org)


Munay-Ki är ett ord på Quechua språk och betyder
"Jag älskar dig".

Munay-Ki är de tio initieringsriterna som leder till att du blir en person med visdom och kraft som har accepterat att bli en förvaltare över hela skapelsen. De tio riterna är vanliga inom alla schamanska traditioner, även om de uttrycks i olika former och stilar i olika kulturer.

 

Laikorna

Nio riter härstammar från de stora initieringarna från Indien som sedan fördes vidare till Amerika av de första medicinmän och kvinnor som korsade Behrings sund via Sibirien under istiden för ca.30 000 år sedan. Dessa modiga vandrare var Laikor, den gamla tidens väktare över jorden- Earthkeepers.

Laikorna har alltid varit vanliga män och kvinnor som levt extraordinära liv. Dom föddes inte med speciella gåvor från den stora Anden, utan de förvärvade ovanlig nåd och kraft genom bön, studier av de gamla lärorna eller insikterna och disiplin.
Vissa blev välrenommerade lärare och healers, medan andra levde ett stillsamt liv, uppfostrade sina barn och odlade majs. Laikorna kände att människor skulle komma till Munay-Ki när de var redo och kände sig kallade.

Och en rit ”The Rite of the Womb” härstammar från djungelmedicinens kvinnor. Ett arv från kvinnor som har befriat sig själva från lidande. 

Kallelse från den stora Anden

Många av er har känt en sådan kallelse från den stora Anden-Spirit, och längtar efter att kunna göra en skillnad i världen och i ditt eget liv. När du börjar vandra vägen som Earthkeeper med en äkta intention och ett öppet hjärta, kommer du snart märka att du inte är ensam. Du kommer att upptäcka dig själv i gott sällskap med likasinnade som strävar efter att leva i enlighet med en högre etik och vision. Du kommer även att befinna dig i sällskap med de Earthkeepers som levde på denna planet för många tusen år sedan - ljusvarelser som nu är en del av livets stora väv. Dessa Earthkeepers kommer att addera sin kraft och vision till din.

När du upplever Muany-Ki känner du närvaron och visdomen av dessa ljusvarelser som har befriat sig från den linjära tiden och som nu befinner sig i helgad tid, i evigheten, fri från karma och återfödelse. Munay-Ki kommer att rena ditt energifält från den psykiska sörja som finns kvar av trauman från det förflutna.
När du höjer din vibrationsnivå kommer dessa ljusvarelser att komma till dig och guida dig.

Sätt dig i förbindelse med dem och du kommer att börja minnas berättelser som du inte själv har upplevt direkt, men som nu är dina. Du kommer att minnas dig själv sittande runt en eld med en Buffalo bakom dig, mediterandes i ett stentempel ovanför snölinjen.

 

Ceremoni med Q'ero-schamaner
Ceremoni vid Ale Stenar 2006

 

Framtiden

Eftersom Earthkeepers även kommer från framtiden, kan de hjälpa oss att få tillgång till vilka vi kommer att bli som människor om 10 000 år. Minnena från det förflutna är tillgängliga för Laikorna som hämtar dom från en oändlig reservoar av kunskap som existerar utanför tiden.

Visionen av framtiden kommer som möjligheter, eftersom allt i framtiden ännu existerar i potentiell form. Det är därför som Earthkeepers från Hopi, Maya, Inka och många andra ursprungsbefolkningar samlas regelbundet för att be för fred på jorden. De gör detta genom att spåra längs de möjliga framtider som jorden har, för att hitta en där floderna och luften är ren och där människor lever i harmoni med varandra och naturen.

Handlingen att hitta denna önskvärda framtid installerar den i vårt kollektiva öde och gör denna framtid en aning troligare än den var innan, eftersom den har tagit emot en högre energi från dessa Earthkeepers.

När vi sätter oss i förbindelse med dessa ljusvarelser blir deras berättelser våra. Vi "kommer faktiskt ihåg" hur vi tog oss fram över Behrings sund eller hur vi gick genom Sonora öknen till Centralamerika, eller ännu tidigare, hur vi tog oss över Himalaya ner till de grönskande dalarna på vår resa norrut från Indien. När vi slår oss ihop med Eartkeepers från framtiden, gör vi kunskap tillgänglig för oss som kan uppgradera kvalitén på vårt DNA.

Detta går tvärsemot vetenskaplig kunskap som säger att våra gener endast kan bli informerade av det förflutna, av de gåvor och sjukdomar som våra förfäder hade. Laikorna förstår att när du är fri från tidens grepp, kan framtiden sträcka sig tillbaka, likt en jättestor hand för att dra dig framåt. Du kan bli påverkad av den du håller på att bli.

 

Regnbågskropp

RegnbågeNär du tar emot Munay-Ki kommer dina chakran att bli klara och du kommer att förvärva vad Laikorna kallar en "regnbågskropp". Detta sker när dina chakran glöder med sin ursprungliga vibration. Minns att varje chakra har en färg och när de lyser med sitt ursprungliga ljus, sänder de ut regnbågens färger. När de är dämpade av trauma från detta och tidigare liv får vår ljuskropp en gråaktig nyans och våra chakran blir pölar av psykiskt kloakvatten.

När vi väl har fått en regnbågskropp kan Earthkeepers nå fram till oss för de ser att vi delar en gemensam vision och ett gemensamt kall. När detta sker och om du har utvecklat förmågan att se den osynliga världen kan du urskilja de tidigare fysiska formerna av dessa ljusvarelser.

Ibland ser människor dessa Earthkeepers som den amerikanska ursprungsbefolkningens äldste, ibland bär de dräkter från Asien eller pälsar från Sibirien eller till och med fjädrar från Amazonas. Ibland kan du uppfatta deras tankar och känslor. Och du kommer att ha tillgång till deras visdom och deras berättelser.

Så småningom, när du ta emot den 7:e, 8:e och 9:e initieringen kan du ladda ner en nyare och bättre version av den mjukvara som informerar ljuskroppen, som i sin tur informerar ditt DNA och ger instruktioner om hur den ska skapa en ny kropp som kommer att åldras, helas och dö på ett nytt sätt.

Du behöver inte göra något för att dra till dig dessa lysande Earthkeepers. De kommer att komma till dig när du bjuder in och är redo att ta emot dom. När eleven är redo dyker Mästaren upp. De kommer inte att störa dig på något sätt men är tillgängliga för att ge dig stöd i din strävan att föra in lite mer ljus och helande i världen.
De är också där för att skydda dig från den negativitet och rädsla som finns i världen idag.

 

Ljusvarelsernas Natur

Dessa ljusvarelser är vårt arv av medicinmän och medicinkvinnor. De är människor som transformerats till änglar. Vissa finns i fysiska kroppar, andra i andlig form men alla har mandatet att beskydda dem som ser efter jordens välbefinnande.

Buddisterna kallar dem för Bodhisattvas. De är de finaste andliga allierade man kan ha och de förser oss med kunskap om hur man blir en ängel. Det är detta som Laikornas profetia betyder när de säger att vi har potentialen att bli Homo Luminous. Vi kan utveckla en ängels energikropp i detta livet. Munay-Ki erbjuder oss energinycklarna för att göra detta.

Maria-staty, Mount Carmel, Israel 2007

När vi utvecklats till Homo Luminous behöver vi inte längre kalla på änglar och ärkeänglar för att hjälpa oss att finna en parkeringsplats eller vår lycka och framgång, eftersom vi blir som dom. Minns att det i bibeln står att Gud sa: "Se, mannen har blivit som en av oss, så han förstår vad gott och ont är. Låt honom nu inte vara rädd att sträcka ut sin hand och ta också av livets träd och äta och så leva i evighet."

När vi blir Earthkeepers står vi tillsammans med änglarna, som kommer från flera olika världar och som var de närvarande ursprungliga själarna efter Skapelsen. De lever inte om och om igen i fysiska kroppar som vi gör eftersom de inte behöver en fysisk form och eftersom de inte behöver lära sig och växa genom att leva i den materiella världen. De har evigt liv och de är beskyddarna över många världar i många galaxer.

 

Hälsning från Alberto

Enligt sägnen så går visdomsläran från Earthkeepers mer än 100 000 år tillbaks i tiden. Under denna tid har läran genomgått många förändringar när bergsfolken förflyttade sig till frodig odlingsmark och korsade glaciärer i Sibirien till de täta skogarna på den Amerikanska kontinenten.

Idag genomgår vi en annan sorts evolution när vi tar denna uråldriga visdom in i det 2000-talet. Och trots att den yttre formen av läran har förändrats så är kärnan densamma. Jag tror av vi är de nya Earthkeepers som, så är det sagt, ska komma från väst. Jag skulle älska att höra om dina erfarenheter med insikterna, och den framgång och de utmaningar som du stöter på i din utövning.

I Munay (kärlek)

Alberto Villoldo,Ph.D
www.thefourwinds.com

 

UPP