Ljusenergifältet

(översatt från www.munay-ki.org)

 

Vi har alla ett ljusenergifält som omger vår fysiska kropp och informerar vår kropp på samma sätt som magnetfältet från en magnet organiserar järnspån på en bit glas.

Vårt ljusenergifält har existerat sen tidernas begynnelse. Det var ett med det O-manifesterade skapelseljuset, och det vill bestå i evighet. Det existerar utanför tiden men manifesteras i tiden genom att skapa nya fysiska kroppar liv efter liv.

Föreställ dig att du är inslagen i en halvgenomskinlig, flerfärgad sfär som pulserar av blått, grönt, magenta och gult, den omsluter dig till vidden av dina utsträckta armar.

Precis ovanför din hud, strömmar gyllene ljussken och flödar genom akupunktur meridianerna. Mellan din hud och membranen från Ljusenergifältet snurrar glänsande strömmar som smälter samman till strömvirvlar av ljus. Denna reservoar av livsviktig kraft är en sjö av levande energi lika oumbärlig för vår hälsa som syre och de näringsämnen som flödar genom blodet. De är energin från Ljusenergifältet, det renaste och värdefullaste bränslet för liv. När denna livsviktiga reserv från Ljusenergifältet minskar pga sjukdomar, miljögifter eller stress så lider vi av sjukdom. Vi kan garantera vår hälsa och vitalitet och förlänga våra aktiva hälsosamma år genom att fylla på detta grundläggande bränsle

 

Ön Nikouria, Grekland

Gyllene ljus

Mystiker från Indien och Tibet, som dokumenterat existensen av ljusenergifältet för flera tusen år sedan beskriver det som en aura eller en ljuscirkel runt den fysiska kroppen.

Så först verkade det lite underligt att hitta samma koncept av mänskligt energifält bland djungel och bergs schamaner i Amerika. När jag väl fått grepp om att det mänskliga ljusenergifältet var universellt, så förstod jag att varje kultur måste ha upptäckt det.

I öster finns det mandalas som föreställer Buddha omgiven av blå och guldfärgade eld band.

I väst så visas Kristus och Apostlarna med gyllene ljus runtomkring dem. I den mytiska litteraturen sägs det at Aposteln Thomas lyste med samma strålglans som Kristus.

Legender från Amerikas ursprungsbefolkning talar om personer som skimrar i natten som om de var upplysta av en inre eld. De andinska berättarna minns härskaren Patchakutek, som ansågs vara ett barn av solen, som gnistrade som ljuset från en soluppgång.

Allt levande på jorden består av ljus. Växter absorberar ljus direkt från solen och omvandlar det till liv, och djuren äter gröna växter som föder sig på ljuset, så ljus är den fundamentala byggstenen för liv. Vi är ljus bundet till levande materia. Allt levande runt omkring oss är gjort av ljus, bundet och paketerade till olika former och vibrationer. Fysiker som studerar subatomära partiklar vet att när du fördjupar dig inom detta så upptäcker du att hela universum är gjord av ljus och vibrationer.

 

Vår ljusnatur

Vi misstar oss om vi tror att betraktelsen av ljuset runt Buddha och Kristus är bara myter och legender. Vi kan inte heller tilldela dessa individers strålglans till någon underligt biologiskt ljus som produceras av kroppen, som om det var en eldfluga -effekt. Buddha visade oss vägen till insikt. Han lärde oss att följa vårt ljus för att uppnå befrielse oss från lidandet. Ett bländande sken sägs ha uppstått ovanför Kristus när han döptes i Jordanien floden.

När vi tror att Kristus kunde lysa med ljuset av sin kärlek men det kan absolut inte vi, förnekar vi Kristus lära där han sa ”även större saker än jag har gjort, ska ni göra”. Vanligtvis tänker vi på dessa referenser av ljuset som metaforer. Vi söker upplysning som en form av högre förståelse. Mina efterforskningar har övertygat mig om att de gamla referenserna av ljuset är fakta, och de kan verifieras genom upplevelse. Sedan, när vi förstår vår ljusnatur, kan vi undvika fällorna från den materiella världen och uppleva evigheten.